Koldhævede grovboller med gulerod og ruggryn image

Koldhævede grovboller med gulerod og ruggryn

Denne geniale opskrift på koldhævede grovboller med gulerod og ruggryn er inspireret af Kornkammerets opskrift på koldhævede boller med ruggryn.

Jeg synes dog at de bliver ekstra gode hvis man tilsætter revet gulerod, og det får dem også til at holde sig lækre og friske i længere tid.

Ingredienser

25 g gær

7 dl koldt vand

200 g revet gulerod

200 g ruggryn

350 g rugmel

350 g hvedemel

4 tsk. salt

Fremgangsmåde

Dag 1

Rør gær og salt ud i det kolde vand

Tilsæt resten af ingredienserne og rør til dejen er ensartet og hænger sammen i en klump.

Kom husholdningsfilm over skålen og stil den i køleskab minimum 6 timer.

Dag 2

Tænd ovnen på 220°C (vamluftovn 200°C)

Form 16 boller og placer dem på to bageplader. Det kan være en fordel at gøre hænderne våde, så dejen ikke klistrer.

Lad bollerne efterhæve 10 min.

Bag bollerne ca. 20 min til de er gyldne. Det bedste resultat opnås hvis de to hold bages hver for sig.