Ovnbagt laks med frisk pasta og svampe/flødesauce
Ingredienser
Laks
600 g fersk laks
2 fed hvidløg
citronskal fra ½ citron
salt og peber
Svampesauce
250 g champignon
5 dl fløde
3 fed hvidløg
1 frisk chili
1 tsk Herbamare bouillon
citronskal fra ½ citron
citronsaft fra ¼ citron
olie
peber
Pasta
500 g frisk pasta
Fremgangsmåde
Laks
Tænd ovnen på 200 grader.
Skær laksefileten i 4 ensartede stykker og læg dem på bagepapir i en bradepande.
Skær hvidløgene i tynde skiver.
Drys laksen med fint salt og friskkværnet peber samt hvidløg og revet citronskal.
Bag laksen ved 200 grader 20-25 minutter.
Svampesauce
Skær hvidløgene i tynde skiver. Fjern kerner og ribbe fra chilierne og hak dem fint.
Rens og skær champignonerne i skiver.
Varm lidt olie i en gryde og sauter hvidløg og chili let. Hvidløgene må ikke blive brune.
Tilsæt champignon og sauter dem til de begynder at blive bløde.
Tilsæt fløde, bouillon og citronskal og lad det koge op.
Smag til med citronsaft og friskkværnet peber.
Pasta
Kog pastaen efter pakkens anvisninger i letsaltet vand.