Tiramisu
Ingredienser
2 dl stærk kaffe
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g vanillesukker
150 g flormelis
2 spsk. marsala
500 g mascarpone
2 pasteuriserede æggehvider
1 pakke laydyfingers (ca 24 stk)
cacao
Fremgangsmåde
Lav en stærk espresso-kaffe og lad den køle af
Bland æggeblommer, vanillesukker, flormelis og marsala og pisk det til en luftig æggesnaps.
Rør mascarponen grundgt i æggsnapsen.
Pisk æggehviderne til skum. Det er meget vigtigt at skål og piskeris er rene, ellers kan æggehviderne ikke blive stive. Put eventuelt en knivspids salt i æggehviderne for at gøre dem stive.
Vend forsigtigt æggehviderne i æggesnapsen, så det bliver til en luftig creme. Hvis du rører for kraftigt klasker det sammen.
Læg et lag ladyfingers i en aflang form og dryp 1 spsk. kaffe over hver lady finger.
Læg et lag creme over, derefter endnu et lag ladyfingers med kaffe og til sidst et lag creme.
Sæt formen i køleskabet i mindst 8 timer. Tiramisuen bliver bedst, hvis den får lov at stå 1-2 døgn.
Inden servering drysse med cacao.